PC´s köttfärsås

Serverar: 4 portioner

Idag 2011-12-07 bjuder jag på spagetti med köttfärsås. Och regnet det bara öser ner i Uplands Wäsby...

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 400 g tomater på burk, krossade eller hela
  • 1 dl vatten
  • ½-1 buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • Tomatketchup, efter smak
  • 2-3 vitlöksklyftor eller 2-3 krm vitlökspulver
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk oregano
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 tsk sambal oelek, hetta efter smak
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 4 port spagetti
  • Redning
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och hacka eller pressa i vitlöken. Fräs i smör utan att det tar färg.
    2. Smula gärna ner köttfärsen i en gjutjärnsgryta och låt den bryna med löken.
    3. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök, kryddor och sambal oelek. Låt såsen koka under lock 30-40 minuter.
    4. Smaka av med salt och sambal oelek efter hetta och smak, prova dig fram. Fyll på med vatten om det blir för torrt.
    5. Du kan reda av såsen med lite mjöl utrört i vatten om du vill ha fastare sås.
    6. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Servera med färskriven parmesanost och färskmalen svartpeppar.
    7. Eller servera k-såsen till ris eller makaroner.

    Kommentarer (1)

    walterego 7 december 2011

    Kom, skula under mitt paraply om än bara för vanskaps skull

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben