En otroligt vacker och god tårta inspirerad av den läckra desserten Pêche Melba. Kladdkakebotten, hallonmousse, persikomousse och hallonsås i en och samma tårta!
Ingredienser
Kladdkakebotten
120 g mörk choklad
100 g smör
2½ dl socker
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1½ dl vetemjöl
Hallonmousse
4 gelatinblad
200 g hallon, frysta
100 g färskost, t.ex. Philadelphia
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Persikomousse
4 gelatinblad
2-3 persikor, färska
1 1/4 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Hallonsås
250 g hallon, frysta
½ dl socker
1 msk citronsaft
1 tsk Maizena majsstärkelse
Garnering
Mandelspån, rostade
Persikor, färska och skivade
Hallon, färska