Pecorinoskorpor

Serverar: 35 portioner

Salta, läckra skorpor med smak av italiensk lagrad pecorinoost. Man kan även använda parmesanost och byta ut pekannötterna mot valnötter.

Ingredienser

  • 1 dl grovhackade pekannötter, naturella
  • 1½ dl riven pecorinoost
  • 75 g smör
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Knappt 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Grovhacka nötterna med en vass kniv och riv osten fint. Smält smöret. Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, ost och salt i en bunke. Tillsätt ägg, vatten och det smälta smöret. Arbeta samman till en smidig deg. Forma två långa längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något med handen.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Ta ut plåten och sänk värmen till 175 grader. Låt svalna några minuter och lägg längderna på en skärbräda. Skär sneda, smala skivor med en vass kniv. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytorna uppåt.
    4. Grädda ytterligare 15-20 minuter. Ta ut plåten efter halva tiden och vänd på skorporna. Grädda klart. Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen med luckan lite på glänt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben