Dessa knaprigt flarn med pekannötter kan du gärna servera till Vanilj- och citronyoghurtparfait
Ingredienser
50 g smör
1/2 dl grädde
50 g strösocker (drygt 1/2 dl)
2 1/2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 g pekannötter, hackade
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
- Rör samman ingredienserna i en kastrull. Koka några minuter och bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter, till rostad färg. Lägg bakplåtspapperet på en skärbräda och skär ut 3 cm breda remsor. Låt dem svalna något.
Ta sedan en och en av remsorna och linda runt en hylsa till hushållspapper så att flarnen bildar en spiral. Låt flarnen kallna på galler.
- Tips!
Hinner flarnen kallna innan du format dem? Ställ in dem i ugnen igen en kort stund.
Kommentarer (0)