Dessa ljuvliga kakor för tankarna till USA, där pekannötter är mycket vanliga i bakverk. Hantera de spröda kakorna varsamt - de är ganska ömtåliga.
Ingredienser
50 pekannötter
2 dl vetemjöl
4 msk ljust muscovadosocker
100 g rumstempererat osaltat smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering
20 pekannötshalvor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pekannötterna grovt. Blanda mjöl, muscovadosocker, smör, vaniljsocker och de hackade pekannötterna i en skål.
- Arbeta samman ingredienserna med en träslev eller med krokarna i elvispen till en mjuk deg.
- Mjöla händerna och forma 20 valnötsstora bollar av degen. Tryck försiktigt ner en halv pekannöt i varje kaka. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de är gyllene med lätt bruna kanter.
- Låt kakorna vila på plåten ett par minuter. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Kommentarer (1)
JÄTTEGODA KAKOR! SKA ABSOLUT BAKA DEM FLER GÅNGER!