Pekanprickar

Serverar: 20 portioner

Dessa ljuvliga kakor för tankarna till USA, där pekannötter är mycket vanliga i bakverk. Hantera de spröda kakorna varsamt - de är ganska ömtåliga.

Ingredienser

  • 50 pekannötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk ljust muscovadosocker
  • 100 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 20 pekannötshalvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pekannötterna grovt. Blanda mjöl, muscovadosocker, smör, vaniljsocker och de hackade pekannötterna i en skål.
    2. Arbeta samman ingredienserna med en träslev eller med krokarna i elvispen till en mjuk deg.
    3. Mjöla händerna och forma 20 valnötsstora bollar av degen. Tryck försiktigt ner en halv pekannöt i varje kaka. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de är gyllene med lätt bruna kanter.
    5. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

    Kommentarer (1)

    Bodil56 31 juli 2008

    JÄTTEGODA KAKOR! SKA ABSOLUT BAKA DEM FLER GÅNGER!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben