Älskar du pekannötter? Då ska du prova dessa kakorna! Festliga små nötkakor att bjuda på.
Ingredienser
115 g smör, osaltat
2 msk strösocker
1 tsk vaniljeessens
155 g pekannötter
115 g mjöl, som siktas
1 knivspets salt
Florsocker att rulla kakorna i
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 150 grader.
- Smör och socker röres med elvisp vitt och pösigt. Tillsätt salt och vaniljeessens.
- Mal nötterna i en fodprocessor eller blender. Nötterna får inte bli oljeglatta.
- Pressa de malda nötterna genom en sil för att "lufta" dem. För stora bitar i sikten mals en gång till.
- Rör i nötterna och mjölet i degen, tills den hänger samman, och rulla små bollar mellan handflatorna i den önskade storleken (valnötsstora bolllar). Bollarna sätts på bakplåtsklädda bakplåtar och gräddas i 45 minuter.
- Bollarna rullas i florsocker medan de fortfarande är varme. Låt bollarna avsvalna helt. Så rullas de ytterligare en gång i florsocker.
Kommentarer (0)