Pekansnöbollar

Serverar: 24 portioner

Älskar du pekannötter? Då ska du prova dessa kakorna! Festliga små nötkakor att bjuda på.

Ingredienser

  • 115 g smör, osaltat
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 155 g pekannötter
  • 115 g mjöl, som siktas
  • 1 knivspets salt
  • Florsocker att rulla kakorna i
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150 grader.
    2. Smör och socker röres med elvisp vitt och pösigt. Tillsätt salt och vaniljeessens.
    3. Mal nötterna i en fodprocessor eller blender. Nötterna får inte bli oljeglatta.
    4. Pressa de malda nötterna genom en sil för att "lufta" dem. För stora bitar i sikten mals en gång till.
    5. Rör i nötterna och mjölet i degen, tills den hänger samman, och rulla små bollar mellan handflatorna i den önskade storleken (valnötsstora bolllar). Bollarna sätts på bakplåtsklädda bakplåtar och gräddas i 45 minuter.
    6. Bollarna rullas i florsocker medan de fortfarande är varme. Låt bollarna avsvalna helt. Så rullas de ytterligare en gång i florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben