Gott att äta en fredags kväll framför tv´n.
Ingredienser
Deg
4 ½ dl vetemjöl
200 g margarin
3 msk lättöl eller pilsner
Fyllning
400 g nötfärs
1 stor hackad gul lök
1-2 msk margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g gorgonzola
100 g färska champinjoner
1 msk margarin
2 dl créme fraiche
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och margarin till degen. Tillsätt ölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Eller kör det hela i matberedare. Låt stå kallt i 30 min.
- Bryn köttfärsen och den hackade löken i matfettet. Krydda med salt och peppar och smula ner osten. Bryn de i bitar skurna champinjonerna och blanda i dem och créme fraiche. Lått puttra ett par minuter.
- Kavla ut 2/3 av degen och klä den pajform med den. Nagga och grädda i 15 minuter i 250 grader.
- Lägg i fyllningen.
- Kavla resten av degen till ett lock och täck med det. Mönstra ev med överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda till fin färg i 20 min vid 225 grader.
- Ät pajen nygräddad med sallad av vitkål, paprika och vinägrettsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)