Peo´s gorgonzolapaj

Serverar: 4 portioner

Gott att äta en fredags kväll framför tv´n.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 3 msk lättöl eller pilsner
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1-2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och margarin till degen. Tillsätt ölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller kör det hela i matberedare. Låt stå kallt i 30 min.
    2. Bryn köttfärsen och den hackade löken i matfettet. Krydda med salt och peppar och smula ner osten. Bryn de i bitar skurna champinjonerna och blanda i dem och créme fraiche. Lått puttra ett par minuter.
    3. Kavla ut 2/3 av degen och klä den pajform med den. Nagga och grädda i 15 minuter i 250 grader.
    4. Lägg i fyllningen.
    5. Kavla resten av degen till ett lock och täck med det. Mönstra ev med överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda till fin färg i 20 min vid 225 grader.
    6. Ät pajen nygräddad med sallad av vitkål, paprika och vinägrettsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben