Peposo

Serverar: 4 portioner

OBS! tycker man inte om stark mat bör man undvika detta recept.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av högrev eller annat benfritt kött
  • 3 vitlökar (hela vitlökar ej klyftor)
  • 4 dl rött vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk nymald svartpeppar ( ja faktiskt det ska vara 1 hel matsked)
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala alla vitlöksklyftor, dela dem på längden och ta bort grodden i mitten (det är grodden som gör vitlöken lite svårsmält). Lägg köttbitarna tillsammans med vitlöken i en tjockbottnad gryta, täck med vatten och låt koka på svag/medelhög värme under lock i ca 2 timmar. Efter två timmar tillsätter man svartpeppar, tomatpuré, vin och salt. Fortsätt koka i ytterligare ca 1,5-2 timmar (tillsätt lite varmt vatten om det skulle bli för torrt). Grytan är färdigkokt då såsen fått en krämig konsistens och köttet faller sönder när man sticker en gaffel i det. Servera med potatis eller polenta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben