Pepparkaks-bars

Perfekt som mellanmål eller före/efter träning.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk ekologiskt jordnötsmör
  • 1,5 dl osvavlade, torkade aprikoser
  • 1 dl rågflingor
  • 4 msk osötad müsli t.ex Pauluns äpple-& kanelmüsli med pumpafrön och quinoa
  • 2-3 tsk pepparkakskrydda eller annan smaksättning t.ex kardemumma/ingefära
  • 3 msk osockrad sylt (Jag använde sylten fyra frukter från Blueberry)
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk osötad musli
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 110 grader. Mixa sedan valnötter, jordnötsmör, aprikoser, rågflingor, müsli, krydda och sylt till en jämn men bitig massa. Smaka av med ev mer krydda. Bred ut massan jämnt i en form och pensla toppen med uppvispat ägg. Strö över lite müsli och sätt in i ugnen i 15 minuter. Ställ formen i frysen 1 timme innan du skär i bitar och förvarar i kylskåp.

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 8 februari 2009

    verkar gott o samtidigt nyttigare än vanliga bars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben