Pepparkakspannkakor

Serverar: 8-10 portioner

En gammal favorit i ny tappning. Mer smak och mer kryddor gör att du bara vill ha mer.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl farinsocker
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 dl vatten
  • ½ dl muscovadosirap
  • 1 dl kallt bryggkaffe
  • 2 stora ägg
  • 4 msk smält smör
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Skal från 1 citron
  • Olja eller smör för att pensla stekpannan
  • Servering
  • Muscovadosirap
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor i en skål. Vispa ihop vatten, sirap, kaffe, ägg, smör och citronsaft i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och vispa till det är väl blandat. Låt stå 15 minuter så att smeten tjocknar.
    2. Pensla stekpanna med olja/smör, häll i lite smet och stek på medelhög värme i 1-2 minuter per sida eller tills pannkakorna är gyllene.
    3. Servera eventuellt pannkakorna med muscovadosirap och en klick vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben