Pepparkaksscones

Tid: 15 minuter

Juligt frukostbröd. Som ni alla vet är scones ett snabb- bröd och denna sort är av det lite mer nyttiga slaget.

Ingredienser

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 100 g valfria nötter eller
  • 100 g mandel
  • 0.5 tsk salt
  • 1 nypa rårörsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl flytande margarin/smör
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Yoghurten går att byta ut mot vatten. Dinkelmjölet går givetvis att byta ut mot vanligt mjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och yoghurt och blanda snabbt ihop till en klibbig smet. Klicka ut smeten till två kakor på en plåt, och skär i fyra delar vardera, eller i 8 st muffinsformar. Garnera eventuellt med russin eller torkade bär. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben