Pepparkakssnitt

Serverar: 45-50 portioner

Har tyvärr ingen bild, men ser ut som kolakakor.

Ingredienser

  • 1½ dl sötmandel
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk bikarbonat
  • ca 7½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader. Hacka mandeln fint. Rör ihop matfett, socker och sirap. Tillsätt ägg, mandel och kryddor. Bland bikarbonaten med lite av mjölet och vänd ner i smeten. Arbeta in resterande mjöl.
    2. Dela degen i 5 bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt svalna på plåtarna.

    Liknande recept

    3.8
    15 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    Akkans 10 december 2012

    Fantastiskt goda och uppskattade av familjen. Fungerar utmärkt att göra glutenfria också :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben