Serverar: 45-50 portioner
Har tyvärr ingen bild, men ser ut som kolakakor.
Ingredienser
1½ dl sötmandel
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
1 dl sirap
1 ägg
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 msk bikarbonat
ca 7½ dl vetemjöl
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
Hacka mandeln fint.
Rör ihop matfett, socker och sirap.
Tillsätt ägg, mandel och kryddor.
Bland bikarbonaten med lite av mjölet och vänd ner i smeten. Arbeta in resterande mjöl.
- Dela degen i 5 bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar. Tryck till med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt svalna på plåtarna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fantastiskt goda och uppskattade av familjen. Fungerar utmärkt att göra glutenfria också :)