Otroligt gott med potatis, grönsaker efter tycke, den härliga såsen som blir av spadet och med lingon/gelé.
Väldigt enkelt och blir lätt en favorit!
Ingredienser
2 kg benfri fransyska eller älgstek
2 msk margarin till bryning
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 krm riven muskotnöt
3 krm kanel
¾ krm kryddnejlika
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk vetemjöl
Instruktioner
- Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3). Tag ur steken ur grytan och lägg på ett fat för uppskärning. Använd skyn med att blanda i grädden och crème fraichen och red ut med mjölet.
- Mycket gott till kokt potatis, kokt broccoli och med lingonsylt/ vinbärsgelé eller annan gelé efter tycke och smak!
Går till ca 4-6 personer beroende på hur hungriga magarna är!
Kommentarer (2)
Typ av lämplig gryta och bryning (bild)
Ny bild!