Pepparkaksstek

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Otroligt gott med potatis, grönsaker efter tycke, den härliga såsen som blir av spadet och med lingon/gelé. Väldigt enkelt och blir lätt en favorit!

Ingredienser

  • 2 kg benfri fransyska eller älgstek
  • 2 msk margarin till bryning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm riven muskotnöt
  • 3 krm kanel
  • ¾ krm kryddnejlika
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3). Tag ur steken ur grytan och lägg på ett fat för uppskärning. Använd skyn med att blanda i grädden och crème fraichen och red ut med mjölet.
    2. Mycket gott till kokt potatis, kokt broccoli och med lingonsylt/ vinbärsgelé eller annan gelé efter tycke och smak! Går till ca 4-6 personer beroende på hur hungriga magarna är!

    Kommentarer (2)

    Reiko 3 maj 2010

    Typ av lämplig gryta och bryning (bild)

    Reiko 3 maj 2010

    Ny bild!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben