Pepparkakstiramisu

Serverar: 6 portioner

Härlig julefterrätt som du bara njuuter av. Detta recept är gjord efter laktosintolerans men går självklart att göra utan laktosfria produkter.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 200 g valio laktosfri smetana
  • 2 msk cointreau
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 ½ dl laktosfri vispgrädde
  • 6-8 tjocka skånska pepparkakor
  • ½ dl kokt starkt kaffe, helst espresso
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Vispa undertiden äggulor och hälften av sockret i ca 5 minuter på elvispens högsta fart.
    2. Vispa i smetana, cointreau, smält gelatin och apelsinskal. Vispa samman grädde och resten av sockret till hårt vispad grädde i en annan bunke.
    3. Vänd i grädden försiktigt i ägguleblandningen. Lägg lite smet i botten på snygga serveringsglas. Doppa pepparkakorna i kaffe och tryck eller bryt dem över smeten, och avsluta med ny smet.
    4. Låt stå i kylskåp i en halv timme innan servering. Strö på riven choklad vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben