Härlig julefterrätt som du bara njuuter av.
Detta recept är gjord efter laktosintolerans men går självklart att göra utan laktosfria produkter.
Ingredienser
1 gelatinblad
3 äggulor
1 dl socker
200 g valio laktosfri smetana
2 msk cointreau
1 msk rivet apelsinskal
1 ½ dl laktosfri vispgrädde
6-8 tjocka skånska pepparkakor
½ dl kokt starkt kaffe, helst espresso
Riven choklad
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Vispa undertiden äggulor och hälften av sockret i ca 5 minuter på elvispens högsta fart.
- Vispa i smetana, cointreau, smält gelatin och apelsinskal.
Vispa samman grädde och resten av sockret till hårt vispad grädde i en annan bunke.
- Vänd i grädden försiktigt i ägguleblandningen.
Lägg lite smet i botten på snygga serveringsglas.
Doppa pepparkakorna i kaffe och tryck eller bryt dem över smeten, och avsluta med ny smet.
- Låt stå i kylskåp i en halv timme innan servering.
Strö på riven choklad vid servering.
Kommentarer (0)