Pepparmintsrulle

Serverar: 8-10 portioner

Denna spännande rulltårta är fylld med polkagrisar, som tillsammans med spännande kryddor gör en kaka som inte glöms bort i första taget.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl polkagriskarameller
  • 250 g kesella
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Mortel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
    2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kryddnejlikor i en bunke. Vänd ner mjöl- och kryddblandningen i äggvispet.
    3. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan ca 5 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
    5. Gör fyllningen. Vispa grädden till ett fast skum. Krossa karamellerna i en mortel till ett fint kross. Vänd ner krosset i grädden. Rör ner kesellan.
    6. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulle.
    7. Lägg rullen med skarven nedåt. Skär rullen i sicksacksbitar till lagom stora bakelser. Pudra över florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben