Denna spännande rulltårta är fylld med polkagrisar, som tillsammans med spännande kryddor gör en kaka som inte glöms bort i första taget.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1½ msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
½ tsk mald ingefära
½ tsk malda kryddnejlikor
Fyllning
2 dl vispgrädde
½ dl polkagriskarameller
250 g kesella
Garnering
Florsocker
Tillbehör
Mortel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kryddnejlikor i en bunke. Vänd ner mjöl- och kryddblandningen i äggvispet.
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
- Gör fyllningen. Vispa grädden till ett fast skum. Krossa karamellerna i en mortel till ett fint kross. Vänd ner krosset i grädden. Rör ner kesellan.
- Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulle.
- Lägg rullen med skarven nedåt. Skär rullen i sicksacksbitar till lagom stora bakelser. Pudra över florsocker.
Kommentarer (0)