Pepparonata

Serverar: 2 portioner

155 kalorier per portion. Pepparonata är en italiensk paprikagryta som har vacker färg och sting i smaken. Servera med kött, fisk eller som vegetariskt alternativ.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • 1 burk röd paprika, 400 g
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk klar honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs de under omrörning i en stor stekpanna med oljan ca 5 minuter tills hacket mjuknat.
    2. Hacka paprika och blanda ner paprika, krossade tomater, vinäger, honung. Låt koka upp och sjuda sakta i 10 minuter tills röran tjocknat något.
    3. Smaksätt med salt och peppar och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben