Pepparrotscheesecake

Serverar: 8-12 portioner

Perfekt till lax!

Ingredienser

  • 15 digestive Råg
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 400 g Buko färskost, light naturell
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • ½ dl finriven färsk pepparrot
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör i färskost och crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med pepparrot, socker, salt och peppar. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.
    3. Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Fördela smeten i formen och ställ i kylen minst 2 tim. Garnera gärna med citronskal. Serveras med kallrökt lax, rökt skinka eller renstek och grönsallad som förrätt eller på buffén.
    4. Det är trevligt att servera cheesecaken i runda bitar. Använder du ett mått som är 6 cm i diameter får du ut 8 st. Serveras den hel på traditionellt vis, blir det 8-12 portioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vabe 29 december 2009

    Detta recept är direkt stulet från Arla, det är bara Kesella som är utbytt mot färskost. T o m bilden är stulen.

    Anitapita 29 december 2012

    Jag valde till Nyårsmenyn vanlig Philadelphiaost och fullfet creme fraiche, finhackade 150-200g rökt lax förutom pepparroten. En "tårtbit" av denna cheescake kan man garnera med en skiva rökt lax om man vill, och en liten sked sik- eller löjrom. Det blev väldigt lyxigt och gott!, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben