Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör i färskost och crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med pepparrot, socker, salt och peppar. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.
Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Fördela smeten i formen och ställ i kylen minst 2 tim. Garnera gärna med citronskal. Serveras med kallrökt lax, rökt skinka eller renstek och grönsallad som förrätt eller på buffén.
Det är trevligt att servera cheesecaken i runda bitar. Använder du ett mått som är 6 cm i diameter får du ut 8 st. Serveras den hel på traditionellt vis, blir det 8-12 portioner.
Detta recept är direkt stulet från Arla, det är bara Kesella som är utbytt mot färskost.
T o m bilden är stulen.
Anitapita29 december 2012
Jag valde till Nyårsmenyn vanlig Philadelphiaost och fullfet creme fraiche, finhackade 150-200g rökt lax förutom pepparroten. En "tårtbit" av denna cheescake kan man garnera med en skiva rökt lax om man vill, och en liten sked sik- eller löjrom. Det blev väldigt lyxigt och gott!, mums!
Detta recept är direkt stulet från Arla, det är bara Kesella som är utbytt mot färskost. T o m bilden är stulen.
Jag valde till Nyårsmenyn vanlig Philadelphiaost och fullfet creme fraiche, finhackade 150-200g rökt lax förutom pepparroten. En "tårtbit" av denna cheescake kan man garnera med en skiva rökt lax om man vill, och en liten sked sik- eller löjrom. Det blev väldigt lyxigt och gott!, mums!