Pepparrotsfärs

Serverar: 4 portioner

Jag har ätit den flera gånger och varje gång är den lika god!

Ingredienser

  • 400 g älg-, nöt-, eller lammfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2½ dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk kryddpeppar/svartpeppar
  • 2-3 tomater
  • 3 msk smör
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk ströbröd
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader grader. Låt ströbrödet svälla i grädden ca 10 min.. Blanda i köttfärs, potatismjöl, örtsalt och peppar. Forma färsen på ett ugnssäkert fat till en ganska platt limpa. Gör en fördjupning i mitten. Skär tomaterna i bitar. Smält smöret och blanda ner pepparrot, ströbröd och persilja. Lägg tomaterna i fördjupningen på köttfärslimpan och strö över kryddsmöret. Stek i mitten av ugnen 30-35 min.

    Kommentarer (1)

    Challan 23 november 2008

    Tror du det går bra med qourn istället för det andra lr? Verkar god:D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben