Pepparrotsgratinerad kassler
En kasslerrätt med två sorters ost, som får det att vattnas i munnen och kurra i magen.
Ingredienser
500 g kassler strimlad
1 burk böngroddar
2 morötter skivade
1 purjolök skivad
½ dl hackad persilja
4 dl ostsås
Ostsås
2½ dl mjölk
2 msk mjöl
2 tsk margarin
Salt
Peppar
3 msk riven pepparrot
3 msk parmesanost
½ dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 º.
Skala och skiva morötterna och purjolöken.
Låt böngroddarna rinna av.
Koka morötter och purjolöken i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
Lägg i böngroddarna mot slutet.
Häll av kokvattnet och bred ut grönsakerna i en ugnsfast form.
Skär kasslern i strimlor och lägg den över grönsakerna i formen.
Blanda såsen med den rivna osten, riven pepparrot och hackad persilja.
Häll såsen över kasslern.
Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Servera med stekta tomater och ris.
- Ostsåsen:
Skaka ut mjölet i lite av mjölken.
Slå blandningen och resten av mjölken i en kastrull.
Tillsätt margarin och låt koka upp och småkoka ett par minuter tills den tjocknat.
Smaksätt med salt och peppar. dra av kastrullen från värmen och blanda i den rivna osten.
Rör ihop såsen så osten blandas väl med såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)