Pepparrotsgratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

En kasslerrätt med två sorters ost, som får det att vattnas i munnen och kurra i magen.

Ingredienser

  • 500 g kassler strimlad
  • 1 burk böngroddar
  • 2 morötter skivade
  • 1 purjolök skivad
  • ½ dl hackad persilja
  • 4 dl ostsås
  • Ostsås
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 2 tsk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 msk parmesanost
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 º. Skala och skiva morötterna och purjolöken. Låt böngroddarna rinna av. Koka morötter och purjolöken i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Lägg i böngroddarna mot slutet. Häll av kokvattnet och bred ut grönsakerna i en ugnsfast form. Skär kasslern i strimlor och lägg den över grönsakerna i formen. Blanda såsen med den rivna osten, riven pepparrot och hackad persilja. Häll såsen över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med stekta tomater och ris.
    2. Ostsåsen: Skaka ut mjölet i lite av mjölken. Slå blandningen och resten av mjölken i en kastrull. Tillsätt margarin och låt koka upp och småkoka ett par minuter tills den tjocknat. Smaksätt med salt och peppar. dra av kastrullen från värmen och blanda i den rivna osten. Rör ihop såsen så osten blandas väl med såsen.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben