Pepparrotsgryta

Serverar: 4 portioner

Med mixade korvar och tomat. Recept av landslagskocken Tom Sjöstedt.

Ingredienser

  • 100 g ( 2 st) ölkorv vitlök
  • 300 g ( 3 st) Grillkorv
  • 1 msk olja
  • 2 röda lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på konserv
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 msk chilisås
  • 1 citron , skalet
  • 1 dl riven pepparrot
  • 3 msk plockad dill
  • 400 g kokt potatis
  • Salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Finhacka, vitlök och skär rödlök i skivor. Skiva all korv tunt. Fräs korv, lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomatpuré på slutet. Häll i tomater, kycklingbuljong, chilisås och citron. Låt koka 5 minuter och smaka av med pepparrot, salt och svartpeppar. Kvarta potatisen och blanda i innan servering. Garnera med citronskal och plockad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben