Pepparrotsmakrill

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En typisk sommarrätt. Den är kanon på en het sommardag.

Ingredienser

  • 1,5 kg nypotatis
  • 1 knippe hackad dill
  • 1 citron
  • 6 st rökta makrillfiléer
  • 1 finhackad rödlök
  • Sås
  • 3 dl matlagningsyoughurt
  • 3 tsk riven pepparrot
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 knippe hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och lägg i dillen.
    2. Dra av skinnet på makrillen och dela dem på längden.
    3. Under tiden potatisen kokar så blanda till såsen. Ställ den färdiga såsen i kylen tills du ska servera maten.
    4. Servera potatis, makrill och sås med citronklyftor.
    5. Tips: Servera ärtpesto till. det receptet hittar du i min kokbok.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben