Pepparrotströmming

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i Aftonbladets middagstips tror jag...Hursomhelst är det jättegott och enkelt att sno ihop!

Ingredienser

  • 600 g rensad strömming (med ryggbenet borttaget)
  • 0,5 msk smör
  • 3 cm pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl visp -eller matlagningsgrädde
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en ugnsform med smöret och salta lätt i formen.
    2. Skölj strömmingsfiléerna och rulla ihop dem med köttsidan utåt. Lägg dem i formen.
    3. Skala och riv pepparroten i en skål. hacka dill och lägg is skålen med senap och grädde. Salta och peppra lite. Rör ihop och häll över strömmingen.
    4. Strö över lite ströbröd och grädda i ca 20 minuter.
    5. Kokt potatis, sallad och sockerärtor är supergott till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben