Persiko-clafoutis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, den smakar också vidunderligt gott.

Ingredienser

  • 4 stora persikor
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk florsocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl kaffegrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Garnering
  • ev jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skiva persikorna. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaften och strö över florsocker.
    2. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.
    3. Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.
    4. Färska persikor kan bytas ut mot konserverade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben