Persikofras

Serverar: 6-8 portioner

Mmm - smuldeg! Jag älskar smuldeg! Mitt problem är att jag alltid brukar få brist på det när jag gör pajer och liknande, eftersom jag äter upp för mycket av smulorna.

Ingredienser

  • 1½ kg persikor, flådda, urkärnade och skurna i tjocka skivor
  • 2 tsk citronsaft
  • 25 g vetemjöl
  • 3 msk ströbröd
  • 40 g snabbhavregryn
  • 125 g ljus farin
  • ½ tsk malen kanel
  • 1/4 tsk riven muskot
  • 1/4 tsk malen ingefära
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda persikorna med citronsaft och lägg dem i en välsmord, grund, ugnsfast form som rymmer 2 liter. Blanda mjöl. ströbröd, havregryn, socker och kryddor med smöret i en skål och arbeta ihop allt till en smulig massa. Fördela den jämnt över persikorna och tryck ned degen lätt.
    2. Grädda i 200° 25-30 minuter tills ytan är brun och frasig. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde om ni tycker att det behövs någonting till. Själv är jag ju vaniljsåsälskare, så en gräddblandad vaniljsås är ett måste för mig.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben