Mmm - smuldeg! Jag älskar smuldeg! Mitt problem är att jag alltid brukar få brist på det när jag gör pajer och liknande, eftersom jag äter upp för mycket av smulorna.
Ingredienser
1½ kg persikor, flådda, urkärnade och skurna i tjocka skivor
2 tsk citronsaft
25 g vetemjöl
3 msk ströbröd
40 g snabbhavregryn
125 g ljus farin
½ tsk malen kanel
1/4 tsk riven muskot
1/4 tsk malen ingefära
100 g smör
Instruktioner
- Blanda persikorna med citronsaft och lägg dem i en välsmord, grund, ugnsfast form som rymmer 2 liter. Blanda mjöl. ströbröd, havregryn, socker och kryddor med smöret i en skål och arbeta ihop allt till en smulig massa. Fördela den jämnt över persikorna och tryck ned degen lätt.
- Grädda i 200° 25-30 minuter tills ytan är brun och frasig. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde om ni tycker att det behövs någonting till. Själv är jag ju vaniljsåsälskare, så en gräddblandad vaniljsås är ett måste för mig.
Kommentarer (0)