Persikotrifle

Serverar: 6 portioner

Under vaniljkrämen och grädden döljer sig frukt och en botten av sockerkaka. En klassisk brittisk dessert.

Ingredienser

  • 1 sockerkaka, hemmagjord eller färdigköpt
  • 2½ dl matlagningssherry
  • Jordgubbssylt efter smak
  • Hallon efter smak
  • 400 g mogen persika
  • 5 dl vaniljkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Skär sockerkakan i bitar och använd bitarna för att täcka bottnen av en glasform. Bred på jordgubbssylt. Häll över sherryn och låt den sugas in i sockerkaksbottnen.
    2. Skala och skär persikorna och lägg dem ovanpå sockerkaksbottnen samt hallon. Häll över vaniljkrämen och låt triflen svalna i kylen.
    3. Vispa grädden och vänd den över triflen. Ställ tillbaka triflen i kylen och låt stå i minst 30 minuter. Rosta mandelskivorna och strö dem över desserten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben