Under vaniljkrämen och grädden döljer sig frukt och en botten av sockerkaka. En klassisk brittisk dessert.
Ingredienser
1 sockerkaka, hemmagjord eller färdigköpt
2½ dl matlagningssherry
Jordgubbssylt efter smak
Hallon efter smak
400 g mogen persika
5 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
50 g flagad mandel
Instruktioner
- Skär sockerkakan i bitar och använd bitarna för att täcka bottnen av en glasform. Bred på jordgubbssylt. Häll över sherryn och låt den sugas in i sockerkaksbottnen.
- Skala och skär persikorna och lägg dem ovanpå sockerkaksbottnen samt hallon. Häll över vaniljkrämen och låt triflen svalna i kylen.
- Vispa grädden och vänd den över triflen. Ställ tillbaka triflen i kylen och låt stå i minst 30 minuter. Rosta mandelskivorna och strö dem över desserten.
Kommentarer (0)