Persikovårrulle

Serverar: 4 portioner

Njut av en jättegod efterrätt, varför inte servera med vaniljglass!?

Ingredienser

  • 2 konserverade persikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 4 blad filodeg, ca 15x15 cm
  • 1 ägg
  • Ca 10 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sila av persikolagen från burken. Koka den med stjärnanis och kanel i ca 20 minuter. Låt lagen svalna. Häll lagen över persikorna och låt dem stå och dra i 5-6 timmar.
    2. Fyll en kastrull till 1/4 med rapsolja. Hetta upp oljan till ca 190 grader.
    3. Tärna persikorna och fördela på filodegsarken. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop till fyra vårrullar. Fritera vårrullarna gyllene i ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Servera till glassen och en kopp kaffe!!!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben