Kassler i basilikadoftande pestosås med valnötter.
Ingredienser
500 g kassler
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
Smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1 köttbuljongtärning
1/2 msk pressad citron
1 dl hackad persilja
1 dl hackad färsk eller fryst basilika
1/2 dl grovhackade valnötskärnor
Instruktioner
- Skär kasslern i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Rör i mjölet. Späd med vattnet och grädden. Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja, basilika och nötter. Låt såsen koka upp.
- Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Smaka av med salt. Servera med lätt kokta grönsaker och pasta eller ris. Tips: såsen kan förberedas helt.
Kommentarer (0)