Pestokassler

Serverar: 4 portioner

Kassler i basilikadoftande pestosås med valnötter.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
  • Smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad färsk eller fryst basilika
  • 1/2 dl grovhackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Rör i mjölet. Späd med vattnet och grädden. Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja, basilika och nötter. Låt såsen koka upp.
    2. Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Smaka av med salt. Servera med lätt kokta grönsaker och pasta eller ris. Tips: såsen kan förberedas helt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben