Pestomarulk

Serverar: 4 portioner

Marulk som tillagas i folie med pestomarinad och flagad mandel.

Ingredienser

  • 4 marulksfiléer
  • 2 dl pestomarinad
  • 2 msk citronrasp
  • Svartpeppar
  • Pestomarinad, ca 2 dl
  • 2 krukor basilika
  • 2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl pinjenötter, gärna rostade
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Gör marinaden. Mortla eller mixa alla ingredienser till en slät marinad och smaka av med salt och peppar.
    2. Ta bort alla lager av skinn på marulken. Blanda marinaden med citronraspet och peppra ordentligt. Lägg filéerna på var sitt stort folieark och fördela pestomarinaden över fisken.
    3. Vik ihop foliepaketet och lägg på grillen 12-15 minuter.

    Kommentarer (1)

    ivetofta 15 februari 2009

    Har inte gjort det än, men samlar recept som passar till en low carb livsstil och detta verkar perfekt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben