Petit-chou-rulle

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod rulle istället för smörgåstårta eller bara som små snittar på buffebordet. Som snittar blir det ca 10 bitar.

Ingredienser

  • Smet
  • 50 g margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning 1
  • 400 g skinka
  • 1 stor burk champinjoner
  • Lite hackad smörgåsgurka
  • ½ burk majonnäs
  • Fyllning 2
  • Räkor
  • Majonnäs
  • Champinjoner
  • Rödlök
  • Dill
  • Fyllning 3
  • Kyckling
  • Curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • Ananas krossad
  • Purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka upp margarinet och vattnet i en kastrull. Vispa ner mjölet och rör kraftigt till smeten släpper kastrullens botten.
    2. Häll över smeten i en skål. Vispa ner äggen ett i sänder och vispa kraftigt mellan varje ägg.
    3. Lägg ett smörat bakplåtspapper i botten på ugnens långpanna 30x40 cm. Bred ut smeten i pannan och grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 º.
    4. Stjälp upp botten på ett nytt bakpapper, täck med långpannan eller en handuk och låt botten svalna. Fyll den med någon fyllnad. Rulla ihop, som en rulltårta.
    5. Går även fylla den med köttfärsröra. rulla ihop, strö riven ost. Sätt in i ugnen igen. låt vara till osten smält och blivit knaprig.

    Kommentarer (1)

    Nettans1 2 november 2008

    Jag har rättat felstavning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben