Petit-chouxbakelse

Serverar: 8-10 portioner

Magdalena. Bibliskt namn som betyder ” kvinnan från Magdala”. 22/7.

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg, små
  • Fyllning/garnering
  • 3 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 350 g jordgubbar (tre jordgubbar till varje bakelse)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och mjölk med smöret. Rör i mjölet. Rör kraftfullt tills blandningen blir fast och smidig och släpper kastrullen. Tag av kastrullen från plattan och låt smeten svalna något.
    2. Tillsätt äggen. Rör kraftigt mellan varje ägg.
    3. Spritsa ut smeten i bollar eller kransar på ett bakplåtspapper.
    4. Grädda på 200 grader i cirka 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan, bakverken är känsliga för drag under gräddningen. Låt dem svalna.
    5. Vispa grädden och blanda i florsocker och vaniljsocker. Skiva jordgubbarna tunt.
    6. Dela petits-chouxerna på mitten och spritsa eller klicka ut grädde på underdelen. Lägg ett lager skivade jordgubbar på grädden. Sätt på locket och garnera med en jordgubbe, pudra till sist över lite florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben