Philadelfiabullar

Serverar: 48 portioner

Långpannebullar med en fyllning gjord på Philadelfiaost.

Ingredienser

  • Bullarna
  • 1 paket jäst för söta degar
  • 150 g smält smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker eller 1 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 11 dl mjöl
  • Fyllning
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g Philadelfiaost eller annan naturell creme cheese
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll smöret i bunken, rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den är elastisk. Det blir en lös bulldeg. Häll degen i en långpanna och för ut den mot kanter och hörn så den täcker plåten. Låt jäsa i ca 30-40 minuter.
    2. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen till en smet. När degen har jäst klart gör man små gropar i degen och klickar ner fyllningen. Eller så kan man fylla en spritspåse med fyllningen och sedan trycka ned tyllen (spritsmunstycket) i smeten och spritsa fyllningen direkt i smeten.
    3. Grädda sen bullarna i 200-225 grader tills den är färdig (ca 30 minuter).

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dolores 8 oktober 2008

    Goda och enkla att göra, spec om man bakar på glutenfritt mjöl som oftast är lite knepigare att baka på. Påminner nästan ,om man låtsas lite , om wienerbröd.

    J0hanniis 30 april 2009

    Man behöver inte trycka små hål i degen för fyllningen. Blir nästan bättre om man inte gör de, supergod kaka!!

    gr8187 18 februari 2011

    Jättegoda bullar. Men de blir nästan för höga i en vanlig långpanna. Jag brukar dela upp degen i två lånpannor. Man får då göra mer fyllning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben