Philadelphia-tårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Mammas favorit

Ingredienser

  • Tårta
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 pkt digestivekex
  • 1 krm kanel
  • eventuellt kiwi
  • Instruktioner

    1. Separera äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål. Vispa även grädden i separat skål.
    2. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt vaniljsocker och salt. Rör i philadelphiaosten. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna och den vispade grädden i smeten. Vispa inte, då förstörs "fluffigheten". Häll smeten i en sockerkaksform och ställ i frysen minst 3 timmar.
    3. Tag fram kakan en timme innan servering och låt halvtina i kylskåp. Strö över smulade digestivekex och garnera eventuellt med skivad kiwi precis innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben