Philadelphiapaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

God paj med grädd- och philadelphiaosttäcke. Går att fylla med både bär och frukt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl)
  • 1/3 dl florsocker
  • 150 g smör
  • Täcke
  • 3 dl grädde
  • 1 ask philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i pajform ca 24 cm i diameter. Grädda pajdegen i 175 grader i 15 minuter.
    2. Låt pajen svalna. Om du har tänkt att ha frusna bär i så kan du lägga i dem nu. När pajen svalnat kan du fylla på vad du vill ha. Förslag: fruktkonserv, blåbär, hallon, björnbär eller annan frukt i frysdisken.
    3. Täcket: vispa grädden. Rör i övriga ingredienser. (Det går även bra att fortsätta vispa ner övriga ingredienser) Bred över den fyllda pajen.

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    låter spännande o lite annorlunda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben