God paj med grädd- och philadelphiaosttäcke. Går att fylla med både bär och frukt.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl)
1/3 dl florsocker
150 g smör
Täcke
3 dl grädde
1 ask philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i pajform ca 24 cm i diameter. Grädda pajdegen i 175 grader i 15 minuter.
- Låt pajen svalna. Om du har tänkt att ha frusna bär i så kan du lägga i dem nu. När pajen svalnat kan du fylla på vad du vill ha. Förslag: fruktkonserv, blåbär, hallon, björnbär eller annan frukt i frysdisken.
- Täcket: vispa grädden. Rör i övriga ingredienser. (Det går även bra att fortsätta vispa ner övriga ingredienser) Bred över den fyllda pajen.
Kommentarer (1)
låter spännande o lite annorlunda