Serverar: 7 portioner
Tid: 30 minuter
Festligt gott. Brukar ha denna till födelsedagar, nyår etc.
Smörj 2 runda pajformar, eller flera små formar. Krossa kexen i en mixer och strö hälften av krosset i botten av formarna. Vispa samman äggulor, socker, vaniljsocker och osten i en skål. Vispa upp grädden i en annan skål. Vispa äggvitorna i en separat skål, till mycket hårt skum. Vispa samman den vispade grädden med ostblandningen. Och vänd till sist försiktigt ned äggvitan. Blanda om försiktigt och häll ner i formarna, strö över resten av kexen och ställ in i frysen minst 12 timmar. Ta fram kakan lite innan man ska äta.
Den här brukar jag med göra. Enkel att göra och alltid väldigt uppskattad! Ett litet tips är att blanda kexsmulorna med lite kanel - himla gott tycker jag!
jättesmarrig, denna har mamma gjort sedan jag var riktigt liten och det är min favorit än idag, känns inte sådär sliskigt söt eller överdrivet gräddig som vanliga tårtor eller glass gör.
åååh, den här har jag också ätit sen barnsben. och den är såå god. kan varmt rekommenderas