Detta recept har jag fått av en av mina väninnor!
Väldigt bra bjudmat som med fördel kan förberedas långt innan gästerna dyker upp.
Ingredienser
12 Smördegsplattor
1 Cantadou vitlöksost
2 dl Creme fraiche
½ dl Hackad persilja
2 Vitlöksklyftor
½ kg Kassler
Instruktioner
- Rör ihop osten, creme fraichen, vitlök & pesilja
Skär ner kasslern i stimlor och blanda det med i ost röran.
Klä en ungssäker form i botten med smördegsplattor och lägg i "kasslergeggan".
Täck med smördegsplattor.
Pensla "locket" med uppvispat ägg.
Man kan även ta en extra platta och göra mönster på "locket" om man vill.
- Grädda i ugnen ca 30 minuter på 225grader.
Servera med Sallad & bröd.
Jätte gott!
Liknande recept
Kommentarer (13)
Jag och min testade det här häromdagen, verkligen skitgott. Perfekt bjudmat :-)
DETTA ÄR UNDERBART GOTT!!!!!Det kan ja intyga!! man blir mät som bara den,, räcker med en gooo sallad till!! YUMMY!!!
smakade väldigt gott . Familjen äter det mer än gärna igen!!
Hej Maya! Nu har även vi testat din kassler och det är en höjdare även här. Tack för ett bra och väldigt enkelt recept! Kramiz Linda
Mycket gott och lätt att göra. Vi kommer att göra det igen. Vår blev dock väldigt salt trots att vi inte saltade något. Jag tror att vi råkade få en ovanligt salt kassler.
Hej vill bara skriva och tacka för en under bart god kassler rätt.. Den kommer jag att göra många gånger, Den var lätt att göra Ger därför 5 av 5 möjliga poäng. Ha en bra helj hälsningar gittan
Tack för en mycket god och lättlagad kassler. Ett bra betyg är väl när barnen vill ha denna rätt varenda dag!
Jättegott.Snabbt och enkelt.Kommer att laga det flera ggr.Tack för receptet.
MUMS!!! Jag var tvungen att testa idag och den var verkligen smarrig och mättande. Du hade helt rätt, behövs varken ris eller potatis till utan bara en god sallad. Det blir perfekt till kalaset. En klar 5:a för en suverän god kasslerrätt. Tack för receptet. Kram Disen.
Riktigt, riktigt mumsigt, tyckte hela släkten - barn som vuxna. Så detta kommer jag definitivt göra igen (och igen) !
Gott och enkelt Tack för receptet
Tycker mig känna igen denna från 80-talet..gjorde den för ett par dagar sedan och blev besviken. För fet och geggig. Sorry men tyvärr ingen hit längre ) :
Kommer att bli en favorit hemma hos oss