Piccotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Pastagratäng med köttfärs och krämig fyllning

Ingredienser

  • 400g köttfärs
  • Pasta penne till 4 pers
  • 500g passerade tomater
  • 1/2 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4-5 dl matlagningsyoghurt
  • 3-4 dl riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader
    2. Hacka löken och bryn den i en stekpanna tills den är gyllenbrun, tillsätt sedan köttfärsen och stek den på hög värme tills den inte längre ser rå ut. Tillsätt sedan de passerade tomaterna och krydda efter egen smak och eget behov, pressa vitlöksklyftorna och tillsätt även den. Sänk sedan värmen till medelvärme och låt köttfärsen stå och småkoka ett tag.
    3. Koka samtidigt upp pastan tills den smakar klar. Sila av pasten med kallt vatten i ett durkslag.
    4. Varva sedan Pastan och Köttfärsen i en ugnssäker form börja med pastan i botten. När pastan och köttfärsen är slut lägg då på matlagnings yoghurten över som ett jämnt täcke. Ha på riven parmesan över hela gratängen och strö gärna över lite oregano. Sen skjuts in i ugnen i ca 30 min tills den fått färg. Smaklig måltid!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben