Pichelsteiner topf

Serverar: 4 portioner

Det här är en härlig sommargryta som härstammar från Büchelstein i Bayern. Fyll en stor gryta med sommarens mångfald av grönsaker och flera olika sorters kött.

Ingredienser

  • 200 g magert fläskkött
  • 200 g lammkött
  • 200 g kalvkött
  • 1 litet kålhuvud
  • 4 - 6 små , spröda morötter
  • 4 - 6 späda lökar
  • 200 g haricots verts
  • ½ kg små , färska potatisar
  • ½ dl finhackad persilja och dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 - 5 dl ljus buljong
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och dela skivorna i bitar.
    2. Ansa och dela kålen i små klyftor. Ansa de övriga grönsakerna. De behöver inte delas i mindre bitar. På så vis får de samma koktid som köttet.
    3. Varva kött, grönsaker, kryddgrönt och kryddor i en gryta. Häll över så mycket buljong att kött och grönsaker täcks.
    4. Lägg på ett tättslutande lock och låt rätten sjuda 20 minuter tills köttet är mört, men grönsakerna fortfarande har kvar sin spänst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben