Picknick-bullar

Serverar: 20-35 portioner

Supersnabba picknick-bullar.

Ingredienser

  • 1 påse jäsblandning
  • 1,2 l vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 påsar vaniljarom - Dr.Oeteker
  • 100 g smör
  • 6 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 persikor eller annan frukt
  • 2 msk jordgubbskulor - Dr.Oeteker
  • Instruktioner

    1. Receptet ger 20 stora eller 35 små bullar.
    2. Värm ugnen till 200°.
    3. Blanda jäsblandningen med mjöl, socker, salt och kardemumma.
    4. Finfördela smöret däri och tillsätt mjölken (som inte behöver värmas). Klicka ut degen i muffi nsformar och tryck 2–3 bitar persika i varje bulle.
    5. Pensla med lite uppvispat ägg och strössla.
    6. Låt jäsa 5–10 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben