Picknick-bullar
Serverar:
20-35 portioner
Supersnabba picknick-bullar.
Ingredienser
1 påse jäsblandning
1,2 l vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 påsar vaniljarom - Dr.Oeteker
100 g smör
6 dl mjölk
Fyllning
2 persikor eller annan frukt
2 msk jordgubbskulor - Dr.Oeteker
Instruktioner
Receptet ger 20 stora eller 35 små bullar.
Värm ugnen till 200°.
Blanda jäsblandningen med mjöl, socker, salt och kardemumma.
Finfördela smöret däri och tillsätt mjölken (som inte behöver värmas). Klicka ut degen i muffi nsformar och tryck 2–3 bitar persika i varje bulle.
Pensla med lite uppvispat ägg och strössla.
Låt jäsa 5–10 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!