En fylld baguette är perfekt som utflyktsmat. Väl på plats är det sedan lätt och praktiskt att skära baguetten i delar och äta med händerna.
Ingredienser
1 liten röd paprika
50 g majs
75 g rucola
1 dl kesella
1½ dl färskost, t ex Philadelphia
½ citron, färskpressad saft
1 msk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
1 baguette
½ dl majonnäs
Instruktioner
- Skölj paprikan, kärna ur den och tärna den fint. Låt majskornen rinna av. Skölj och torka av rucolabladen.
- Blanda kesella, färskost, citronsaft och senap. Tillsätt tärnad paprika och majs och krydda med salt och peppar.
- Dela baguetten på längden och gröp ur de båda halvorna. Bred majonnäsen i ett jämnt lager på den undre halvan och lägg på hälften av rucolasalladen. Bred sedan på ostkrämen.
- Lägg resten av rucolabladen ovanpå ostkrämen och täck med den övre baguettehalvan. Slå in baguetten i smörgåspapper och bind om med snöre.
- Behåll pappret på och dela baguetten i sex bitar med en vass kniv vid servering.
Kommentarer (0)