Packa upp knaprig kyckling, nybakta scones och färsk sallad från picknickkorgen.
Detta är en given familjefavorit!
Ingredienser
1 kyckling , 1 - 1,5 kg
0,5 dl matlagningsgrädde
3 dl cornflakes
0,5 tsk kajennpeppar
Scones
3,5 dl sconesmix
1 dl lättmjölk
2 tsk färsk timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Tädck en plåt med bakplåtspapper.
Ta bort skinnet från kycklingen och dela den i åtta delar.
Häll matlagningsgrädde i en djup tallrik. Lägg cornflakes och kajennpeppar i en annan djup tallrik.
Krossa flingorna lätt och blanda väl. Doppa kycklingen först i grädden och sedan i cornflakesblandningen
tills de är väl täckta. Lägg kycklinglåren på den förberedda plåten och stek i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda sconesmix, mjölk och timjan i en matberedare eller mixer till en fast deg.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är 1 cm tjock.
Skär ut åtta runda plattor som är fyra cm i diameter.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och baka dem överst i ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
Lägg resten av kycklingdelarna på plåten och ställ den underst i ugnen och stek ytterligare 20-25 minuter.
Slå in kyckling och scones i folie så håller de värmen länge