Picknickkyckling

Serverar: 4 portioner

Packa upp knaprig kyckling, nybakta scones och färsk sallad från picknickkorgen. Detta är en given familjefavorit!

Ingredienser

  • 1 kyckling , 1 - 1,5 kg
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl cornflakes
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • Scones
  • 3,5 dl sconesmix
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 tsk färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tädck en plåt med bakplåtspapper. Ta bort skinnet från kycklingen och dela den i åtta delar.
    2. Häll matlagningsgrädde i en djup tallrik. Lägg cornflakes och kajennpeppar i en annan djup tallrik. Krossa flingorna lätt och blanda väl. Doppa kycklingen först i grädden och sedan i cornflakesblandningen tills de är väl täckta. Lägg kycklinglåren på den förberedda plåten och stek i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Blanda sconesmix, mjölk och timjan i en matberedare eller mixer till en fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är 1 cm tjock. Skär ut åtta runda plattor som är fyra cm i diameter. Lägg dem på ett bakplåtspapper och baka dem överst i ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
    4. Lägg resten av kycklingdelarna på plåten och ställ den underst i ugnen och stek ytterligare 20-25 minuter. Slå in kyckling och scones i folie så håller de värmen länge

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben