Picknickomelett

Serverar: 4 portioner

En mättande omelett med bacon och purjolök, grönsaker och bröd är gott till.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 6 ägg
  • 1½ dl Kelda matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär bacon i strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Stek bacon utan fett i en stekpanna. Ta upp det. Fräs purjolöken i smör i stekpannan. Vispa ihop ägg, grädde, salt och persilja.
    2. Häll smeten i pannan och lägg i bacon. Lyft med en gaffel så att smeten rinner ner och stelnar. Lägg på ett lock och låt omeletten stelna på ovansidan.
    3. Servera omeletten varm eller kall.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben