Pigghamkotlett med ingefärsgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Smakrika fläskkotletter.

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter ca 600 g
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk sesamfrö
  • Ingefärsgrönsaker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 stora potatisar klyftade
  • 1 liten fänkål klyftad
  • 4 späda morötter
  • 1/3 zucchini klyftad
  • 4 vårlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk färsk ingefära strimlad
  • 4 msk blandade färska örter t ex dragon persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn fläskkotletterna hastigt i lite smör i en stekpanna.
    2. Bred senap på ena sidan av kotletterna och strö över sesamfrön. Lägg på ett lock och låt kotletterna brässera (eftersteka) i 10 minuter. Skär bort ev fettkant från kotletten.
    3. Koka upp vatten, vinäger och socker i en kastrull. Lägg först i potatisklyftorna och låt dem koka i 10 minuter. Tillsätt fänkålen och morötterna och låt koka i 5 minuter. Lägg till sist i zucchini och vårlökar och koka ytterligare några minuter.
    4. Lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem i en skål. Koka ihop vätskan tills det återstår ca 2 dl. Vispa i smör, ingefära och örter. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Slå koklagen över grönsakerna. Servera fläskkotletterna med ingefärsgrönsakerna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben