Pilsnerkalops

Serverar: 6 portioner

Kalopsen blir extra mustig och fyllig. Marinera gärna köttet och grönsakerna i ölen under natten.

Ingredienser

  • 1.2 kg benfri högrev
  • Salt
  • Vitpeppar ur kvarn
  • 3 msk smör
  • 2 rödlökar, skurna i klyftor
  • 4 palsternackor, skalade och tärnade
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 16 kryddpepparkorn
  • 50 cl ljust lageröl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Bryn också lök och palsternacka i smör och lägg över i grytan.
    2. Pudra vetemjöl över grytans innehåll och låt fräsa någon minut. Vispa ur stekpannan med 2 deciliter vatten och häll ner denna sky i grytan. Lägg i kryddpeppar. Häll på öl.
    3. Låt det hela sjuda under lock i 1 timme och 40 minuter eller tills köttet är mjukt och lätt faller isär.
    4. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben