Pingutårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar

Ett måste för alla Pinguälskare

Ingredienser

  • 1 st rund tårtbotten
  • 500 g marsipan
  • Vit livsmedelsfärg
  • Svart livsmedelsfärg
  • Orange livsmedelsfärg
  • 1 st banan
  • 1-2 dl jordgubbssylt
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Dela botten så den får Pinguform. Vispa grädden och blanda 1/3 med mosad banan, 1/3 med jordgubbssylt och låt 1/3 vara naturell.
    2. Lägg ut botten på ett lagom stort fat, bred bananmoset på första botten, lägg på nästa lager botten och bred ut jordgubbsgrädden på det och lägg på sista lagret botten.
    3. Bred den sista grädden över som "spackel" och "klister" till marsipanlocket.
    4. Kavla ut marsipanen och lägg över tårtan, använd en bakpensel och vatten till färgen och måla Pingu.

    Kommentarer (2)

    Ulrika91 10 november 2009

    Använder du vit marsipan eller vilken färg har den?

    Petriz1 10 november 2009

    Jag har använt den som oftast finns i affärerna, den är typ lite gulbeige i färgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben