Pinjeäppelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Ett tidningsrecept, supergod med såväl grädde som vaniljsås

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 äpplen
  • 100 g mandelmassa, grovt riven
  • ½ dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 23 cm i diameter. Smält smöret, låt svalna lite.
    2. Rör i socker, ägg och mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen och tryck lätt ner äppelklyftorna. Strö över mandelmassa och pinjenötter.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben