Pinnbrödskorv

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Att ha med ut när ni skall maja

Ingredienser

  • 20 st Scans grillkorv (två per person)
  • Ketchupdressing
  • 1,5 dl ketchup
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk pizzakrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Pinnbröd
  • 0,5 dl mjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl riven ost
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk olja
  • Pizzasallad
  • 300 g vitkål
  • 1 st morot/morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • Salladsdressing
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 dl olja
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salladen: Strimla vitkål och paprika fint och riv moroten grovt. Blanda senap, vinäger och kryddor till salladsdressingen och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Späd med vatten och smaka av med salt och peppar. Blanda ned dressingen i salladen.
    2. Ketchupdressingen: Rör ihop alla ingredienser – gärna någon timme i förväg så att kryddorna hinner blomma ut.
    3. Pinnbröd: Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt sedan osten och rör i vattnet – arbeta ihop till en deg. Kavla ut och skär remsor av degen och linda dem runt korven. Grilla korvarna tills ostbrödet fått fin färg. Strö lite oregano alt. pizzakrydda över och servera med ketchupsåsen och den glada salladen.

    Kommentarer (1)

    jess3766 28 november 2011

    Blandade enligt ovan och fick en fin soppa.... du menar kanske 0,5LITER mjöl? Eller är det något annat som är fel?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben