Pinocchio-tårta

Serverar: 12 portioner

En god och mycket uppskattad tårta!

Ingredienser

  • kakbotten
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2-3 msk mjölk
  • maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • fyllning
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 kartong frysta bär (hallon, björnbär), eller färska om man har
  • Instruktioner

    1. Tårtan består av ett lager sockerkakssmet och ett lager marängsmet som gräddas samtidigt i en långpanna. Den stora bottnen delas sedan, läggs ihop med vispad grädde och färska eller frysta, lätt tinade bär.
    2. 1. Sätt på ugnen, (150 grader)
    3. 2. Täck botten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.
    4. 3. Rör margarin och socker, gärna med elvisp. Tillsätt en gula i taget och rör till en porös smet.
    5. 4. Blanda sedan i mjölet blandat med bakpulvret och sist mjölken.
    6. 5. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa ett par minuter.
    7. 6. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå.
    8. 7. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 25 minuter.
    9. 8. Låt kakan svalna, lossa den försiktigt från papperet, med stekspade, och låt den kallna utan att flytta den.
    10. 9. Dela kakan på mitten. Lägg ihop de båda halvorna med vispad grädde och bär.
    11. Tips: Stor kalas tårta! Gör 2 Bottnar, en sats i taget. Lägg ihop dem till en jätte tårta. Ca 25 bitar.

    Kommentarer (1)

    Morre2 30 december 2008

    Har testat den här tårtan två gånger under julen och har alltid uppskattas väldigt mycket bra av alla våra 20 gäster! Hälsningar Morre

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben