Pirattårta

Tid: 40 minuter

Till kalaset

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • Blåbärssylt
  • Hallonsylt
  • Garnering
  • Grädde
  • Godis
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt dem till smeten.
    3. Rör om i smeten medan du tillsätter det kokande vattnet. Häll upp smeten i en form och sätt genast in den i ugnen. Grädda på nedersta delen i ugnen i ca 35 minuter. Lägg ihop tårtan med ett lager av hallonsylt och ett av blåbärssylt. Garnera tårtan med grädde och dödskallegodis.
    4. Tips: Gör tårtan som en halvmåne och dekorera den med master och segel av godis.

    Kommentarer (1)

    Kramizenn 14 oktober 2009

    g

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben