Piripirisås

Tid: 15 minuter

Grundrecept till piripirisås, en stark sås lämplig att ha framme på bordet då middagsdeltagarna önskar olika hetta på sin mat..

Ingredienser

  • 4 pepparfrukter (cayenne, new mexican eller pequin)
  • Juice av en pressad citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Tag bort stjälkar samt kärna ur pepparfrukterna. Kör sedan samtliga ingredienser i matberedare till en slät massa. Värm kryddröran i en kastrull och låt koka i några minuter.
    2. Du kan reglera hettan i såsen genom att byta ut frukterna mot svagare respektive starkare pepparfrukter och/eller lämna kvar kärnorna i frukterna.
    3. Låt stå och mogna i en vecka innan användning, hållbar i veckor.

    Kommentarer (1)

    sandra87 23 oktober 2009

    Skulle vilja testa att göra den med naga jolokia och dorset naga :) ska dock testa din variant . Tackar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben