Grundrecept till piripirisås, en stark sås lämplig att ha framme på bordet då middagsdeltagarna önskar olika hetta på sin mat..
Ingredienser
4 pepparfrukter (cayenne, new mexican eller pequin)
Juice av en pressad citron
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
1 msk paprikapulver
4 msk olivolja
1 tsk salt
Instruktioner
- Tag bort stjälkar samt kärna ur pepparfrukterna. Kör sedan samtliga ingredienser i matberedare till en slät massa. Värm kryddröran i en kastrull och låt koka i några minuter.
- Du kan reglera hettan i såsen genom att byta ut frukterna mot svagare respektive starkare pepparfrukter och/eller lämna kvar kärnorna i frukterna.
- Låt stå och mogna i en vecka innan användning, hållbar i veckor.
Kommentarer (1)
Skulle vilja testa att göra den med naga jolokia och dorset naga :) ska dock testa din variant . Tackar :)