Pistagegrottor

Serverar: 40 portioner

Älskar du pistagemandlar? Då skall du absolut prova dessa lättgjorda och smarriga bullarna med pistagefyllning!

Ingredienser

  • 150 g flytande margarin
  • 6 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl pistagemandel
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garning
  • 75 g hackad pistagemandel
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin, strösocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen och rör om.
    2. Varm upp mjölken till fingervärme, 37º, och smula ner jästen. Rör tills den har löst sig.
    3. Tillsätt nästan allt mjölet, spara cirka 1 dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på en rumsvarm och drafri plats.
    4. Gör fyllningen: Mal pistagemandlarna fint och blanda med smör och florsocker till en smidig smet.
    5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 40 bitar och rulla dem till bollar. Platta ut bollarna till handflatsstora plattor. Lägg en klick (en rågad tsk) pistagefyllning mitt på varje degplatta och vik ihop kanterna över fyllningen.
    6. Placera knytena/bullarna på bakpappersklädda plåtar eller i pappersformar. Låt dem jäsa övertäckta i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
    7. Pensa bullarna med uppvispat ägg och garnera med hackad pistagemandel. Grädda bullarna ca 10-15 min mitt i ugnen.
    8. Ät och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben